Protocol modificat în Franța| Un elev testat pozitiv intră în izolare, colegii lui merg în continuare la școală

Protocol modificat în Franța| Un elev testat pozitiv intră în izolare, colegii lui merg în continuare la școală

În timpul unei conferințe de presă susținute joi, ministrul Sănătății din Franta, Olivier Véran, a anunțat o viitoare modificare a protocolului care trebuie urmat atunci când un elev este testat pozitiv pentru coronavirus.

„În următoarele câteva zile, protocolul de sănătate va fi relaxat în școli și creșe.”. Véran a menționat o evoluție a procedurii care trebuie urmată în școli în cazul depistării unui caz de coronavirus, fără a oferi detalii concrete.

Ministrul Sănătății a menționat că „atunci când un copil are un test pozitiv, trebuie să fie izolat timp de șapte zile”. O măsură care nu trebuie neapărat să fie aplicată și în cazul colegilor, care trebuie „să meargă în continuare la școală. Acest lucru se aplică și copiilor din creșe sau îngrijitorilor”. Măsura poate fi totuși adaptată dacă „mai mulți copii din aceeași clasă sunt pozitivi și / sau dacă există un lanț evident de transmisie”. „Mesajul este clar: copiii trebuie să meargă la școală. Nu există niciun motiv să oprim cursurile sau chiar școli întregi de la primul caz”, a spus el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook