Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani. William și Harry dezvelesc o statuie în memoria mamei lor

Prințesa Diana este cunoscută publicului pentru implicarea ei în acte umanitare, dar și din postura de mamă iubitoare. Fii ei, ducii de Cambridge și Sussex vor dezveli în cursul zilei de azi o statuie a mamei lor, Diana, prințesă de Wales – care astăzi ar fi împlinit 60 de ani.

Comandată de cei doi frați în 2017, statuia va fi așezată în grădina Sunken de la Palatul Kensington. La momentul respectiv, William și Harry spuneau că speră ca statuia să-i ajute pe vizitatorii palatului să „reflecteze la viața ei și la moștenirea lăsată de ea”.

Palatul Kensington a confirmat că, în afară de cei doi fii, la evenimentul care se va desfășura în această după-amiază vor participa și alte rude apropiate ale Dianei.

Ian Rank-Broadley, care are o istorie îndelungată în promovarea imaginii familei regale, a fost cel ales că sculpteze statuia.

Grădina Sunken a fost recent redecorată – mai mult de 4.000 de flori au fost plantate în mai bine de 1.000 de ore de muncă.

Ceremonia are rolul de a arăta că, la aproape 24 de ani de la moartea sa, prințesa nu a fost uitată. Diana a decedat în august 1997, când William și Harry aveau doar 15, respectiv 12 ani.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook