Primul discurs susținut de Trump după anunțul victoriei lui Biden. „Nu știu cine va conduce mâine țara”

Primul discurs susținut de Trump după anunțul victoriei lui Biden. „Nu știu cine va conduce mâine țara”

La aproape o săptămână după anunțul victoriei lui Joe Biden, Trump a organizat o conferință de presă, vineri, fără a clarifica situația alegerilor.

„Un efort incredibil”

„Multe țări ne-au felicitat pentru ceea ce am realizat. Aș dori să-i felicit pe toți cei implicați în acest efort incredibil. Pfizer a anunțat luni că vaccinul împotriva virusului chinezesc are eficiență de 90%. Este mai mult decât toate așteptările noastre”, a spus Donald Trump.

„În ultimele nouă luni administrația mea a lucrat, s-a mobilizat – cea mai mare mobilizare din istoria Statelor Unite – pentru a pregăti un vaccin în timp record”, a continuat el, adăugând „că o inovație medicală de această magnitudine și cu această viteză, este nemaiîntâlnită”.

„600 milioane de doze”

„În iulie, administrația mea a încheiat un acord cu Pfizer pentru 1,5 miliarde de dolari, pentru producția și distribuția acestui vaccin. Am achiziționat 600 de milioane de doze. Această investiție va face vaccinul disponibil în mod gratuit și sperăm că va fi autorizat foarte curând”.

„Un vaccin pentru toți, în afară de statul New York”

„Milioane de doze sunt pe cale să intre pe piață. Suntem pregătiți pentru această autorizație finală. De îndată ce va fi cazul, vaccinul va fi disponibil pentru toată populația, cu excepția, poate, a statului New York, unde din motive politice guvernatorul a decis să mai aștepte. Nu are încredere în cei care au produs vaccinul și totuși provine din cele mai bune laboratoare din lume. Dar nu are încredere în această administrație, în această Casă Albă „.

„Mai multe cazuri, pentru că facem mai multe teste”

„Prin lansarea rapidă a vaccinului, vom reduce spitalizările. Există multe cazuri, dar asta pentru că avem cel mai bun program de monitorizare și testare din lume. Testăm mai mult decât orice altă țară. Acesta este motivul pentru care descoperim mai multe cazuri în țara noastră „, a insistat Donald Trump.

„Mai multe vaccinuri, în curând”

„Avem și alte vaccinuri în curs de testare, acestea vor fi disponibile în câteva săptămâni și vor fi, de asemenea, produse în masă. Implementarea lor va fi extrem de rapidă. Vaccinul va fi distribuit vârstnicilor și americanilor cu cel mai mare risc; este o chestiune de săptămâni. Suntem înaintea tuturor previziunilor”, a declarat Donald Trump.

„De 5 ori mai rapid”

„Timpul mediu de producție a unui vaccin este de 8-12 ani. Noi l-am făcut în mai puțin de un an. Dacă era o administrație diferită, cu alții la putere, în opinia mea, ce am realizat noi ar fi durat 3 sau 4 ani și ar fi rămas ani de zile în curs de aprobare la FDA, agenția americană de medicamente. Am făcut-o de cinci ori mai repede”.

„Nu știm cine va guverna mâine”

„O stingere natională costă 50 de miliarde pe zi. Această administrație nu va impune izolarea. Orice se va întâmpla în viitor – nu știu cine va conduce mâine țara, timpul ne va arăta – dar pot vă spun că, atât timp cât voi fi la putere, nu va exista izolare, nu va fi necesar. Ar costa prea multe vieți. Remediul nu poate fi mai rău decât boala”, a concluzionat Donald Trump.

„O economie infloritoare”

„Pe măsură ce luptăm împotriva virusului, economia noastră se recuperează dincolo de toate așteptările. Piața bursieră a crescut cu 400 de puncte astăzi. Numărul nostru de locuri de muncă este, de asemenea, uimitor. În ultimele șase luni am creat mai mult de 13 milioane de locuri de muncă și am redus șomajul la jumătate. În ultimul trimestru, am avut cea mai mare creștere (33,1%), mai mare decât ultimul nostru record din 1952 ” , a argumentat Donald Trump.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook