Prima companie care va începe să producă vaccinuri împotriva variantei Omicron, începând cu ianuarie 2022

Prima companie care va începe să producă  vaccinuri împotriva variantei Omicron, începând cu ianuarie 2022

Novavax ar putea să devină prima companie care va începe să producă vaccinuri specifice împotriva variantei Omicron a COVID-19, începând cu luna ianuarie a anului viitor, notează cei de la Reuters.

Reprezentanții Novavax susțin că ar putea începe producția comercială a unui vaccin COVID-19 adaptat pentru varianta de coronavirus Omicron în ianuarie 2022, în timp ce testează dacă actualul său vaccin funcționează sau nu împotriva acestei variante.

Datele de laborator așteptate în săptămânile următoare vor arăta dacă anticorpii de la indivizi care au primit anterior vaccinul Novavax pentru COVID-19 pot neutraliza varianta, potrivit companiei.

Novavax a mai spus că a început să dezvolte un antigen al proteinei spike specifice Omicron și că va începe testele de laborator ale unui nou vaccin pentru a viza varianta în câteva săptămâni.

Varianta de coronavirus Omicron a zdruncinat piețele și a provocat o alarmă globală cu privire la îngrijorarea dacă ar putea evita protecția oferită de vaccinurile utilizate pe scară largă și poate prelungi criza de sănătate publică.

Alți producători de vaccinuri, inclusiv Moderna și Pfizer, au început, de asemenea, să lucreze la vaccinuri împotriva acestei variante.

Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 a primit prima aprobare de utilizare în caz de urgență în Indonezia la începutul lunii noiembrie, urmat de Filipine.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook