Biden vrea ca SUA să „vaccineze restul lumii”

Biden vrea ca SUA să „vaccineze restul lumii”

Joe Biden a anunțat că vrea ca SUA să conducă proiecte internaționale de ajutor pentru COVID-19, spunând că este o „obligație morală” de a „vaccina restul lumii”, notează Fox News.

La o conferință de presă de joi, Biden a anunțat o serie de noi măsuri care urmează să fie implementate. Noile politici includ o creștere a numărului de centre de testare, obligația de testare la domiciliu, gratuită pentru toți, și înăsprirea restricțiilor de călătorie.

Dar, spre sfârșitul discursului său, președintele s-a concentrat la nivel global, subliniind că, deoarece infecțiile continuă să vină din „altă parte”, SUA trebuie „să meargă acolo de unde au venit”.

„După cum am văzut cu COVID-19 și varianta Delta, și acum cu varianta Omicron, toate acestea au apărut în altă parte. Totul a venit din altă parte. Pentru a învinge această pandemie, trebuie să mergem acolo de unde virusul a venit în restul lumii. Trebuie să vaccinăm și restul lumii”, a spus președintele american.

„America – în opinia mea – continuă să conducă în acest efort”, s-a lăudat Biden. „Livrăm gratuit mai multe vaccinuri în întreaga lume decât toate celelalte țări ale lumii la un loc.”

Biden a continuat susținând că eforturile de vaccinare nu vor afecta cetățenii americani, spunând că oamenii din SUA au prioritate față de cei din străinătate.

„Permiteți-mi să fiu clar, nici o singură doză de vaccin pe care America o trimite vreodată în restul lumii nu va veni vreodată în detrimentul oricărui american. Mă voi asigura întotdeauna că oamenii noștri sunt protejați. Dar vaccinarea restului lumii nu este doar un instrument moral – o obligație morală pe care o avem – în opinia mea. Acesta este modul în care îi protejăm pe americani”.

Biden a mai remarcat că SUA furnizează în prezent doze de vaccin „(și) țărilor […] care nu sunt deosebit de prietenoase cu America”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook