Președintele Cehiei crede că persoanele transexuale sunt „dezgustătoare” și susține legea maghiară anti-LGBT

Președintele Cehiei crede că persoanele transexuale sunt „dezgustătoare” și susține legea maghiară anti-LGBT

Președintele Cehiei, Milos Zeman, care vorbește despre legea maghiară anti-LGBT în timpul unui interviu, spune că persoanele transexuale sunt „dezgustătoare”. Zeman, un personaj care nu se ferește să își expună opiniile, de regulă diferite față de cele general acceptate, răspundea unei întrebări legate de legea adoptată de Ungaria – care interzice materialele care promovează homosexualitatea și schimbarea de gen în școli.

„Dacă îți faci o operație de schimbare de sex, practic, comiți infracțiunea de auto-mutilare”, spune Zeman pentru CNN Prima. „Orice operație reprezintă un risc și, pentru mine, persoanele trangender sunt dezgustătoare.”

Legea adoptată de Parlamentul maghiar a fost aspru criticată de partidele de opoziție din Ungaria, de grupurile de activiști și de majoritatea liderilor europeni. Premierul olandez Mark Rutte i-a spus omologului ungar să „respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.”

Mai mult de jumătate dintre statele membre UE s-au pronunțat împotriva legii, dar Cehia nu s-a alăturat lor. Zeman crede că atitudinea liderilor europeni înseamnă implicare în problemele interne ale unei țări.

„Viktor Orban a declarat că nu este împotriva homosexualilor, dar este împotriva manipulării nu doar a părinților, dar și a copiilor în ceea ce privește educația sexuală”, spune Zeman. „Nu văd niciun motiv pentru care să nu fiu de acord cu el, pentru că sunt total împotriva sufragetelor, mișcării Me Too și Praga Pride”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook