Președintele Braziliei: China a creat SARS-Cov-2 în laborator, ca armă în războiul chimic. „PIB-ul cărei țări a crescut cel mai mult?”

Președintele Braziliei: China a creat SARS-Cov-2 în laborator, ca armă în războiul chimic. „PIB-ul cărei țări a crescut cel mai mult?”

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sugerat că China a dezvoltat coronavirusul în laborator și îl folosește drept armă în cadrul „războiului chimic”. „Armata știe că este parte a războiului chimic, biologic și radiologic. Nu suntem acum într-un război?”, a declarat Bolsonaro în timpul unei întâlniri. „PIB-ul cărei țări a crescut cel mai mult?”, se întreabă el, făcând referire la creșterea de 2,3 procente pe care a înregistrat-o China anul trecut.

Teoria conform căreia virusul a pornit dintr-un laborator din Wuhan reprezintă un subiect delicat pentru China, care neagă categoric informația. Un alt politician care a promovat în trecut ideea este fost președinte american Donald Trump.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății a concluzionat în luna martie că este „extrem de neplauzibil” ca virusul să fi pornit dintr-un laborator, deși experții OMS au recunoscut că au întâmpinat dificultăți în accesarea datelor în timpul vizitei la Wuhan.

Bolsonaro este împotriva restricțiilor dure care ar trebui impuse la nivel național, argumentând că impactul economic ar fi mai mare decât cel al virusului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook