Premierul Japoniei refuză să candideze pentru președinția partidului pe care îl conduce, pentru a se concentra pe criza Covid

Premierul Japoniei refuză să candideze pentru președinția partidului pe care îl conduce, pentru a se concentra pe criza Covid

Premierul japonez Yoshihide Suga spune că nu va candida la alegerile care vor decide noul șef al partidului pe care momentan îl conduce. Suga a preluat rolul de prim-ministru în septembrie anul trecut, după ce predecesorul său, Shinzo Abe, a fost forțat să demisioneze din cauza unor probleme de sănătate. Popularitatea lui s-a degradat în ultimul an, timp în care a făcut eforturi de a opri răspândirea coronavirusului.

„Munca legată de restricțiile anti-Covid și campania electorală necesită o cantitate enormă de energie. Am decis că nu mă pot ocupa de amândouă și a trebuit să aleg”, spune el. „Sarcina mea, ca premier, este să protejez viața și bunăstarea oamenilor, așa că aș vrea să mă concentrez pe asta.”

Decizia lui Suga de a nu participa la alegerile pentru conducerea Partidului Democrat Liberal (LDP), programate pentru 29 septembrie, vine în contextul în care numărul noilor cazuri Covid este în creștere, iar campania de vaccinare se derulează lent.

Este de așteptat ca noul lider al LDP să devină premier, datorită susținerii din Parlament. Alegerile generale sunt programate pentru finalul anului.

Sursa: CNN

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook