Politico: Marea Britanie este pregătită pentru moartea Reginei. Planul complex care urmează să fie pus în aplicare

Politico: Marea Britanie este pregătită pentru moartea Reginei. Planul complex care urmează să fie pus în aplicare

Publicația Politico a reușit să obțină documentele care explică strategia complexă care intră în aplicare imediat ce Regina Elisabeta a II-a va deceda. Operațiunea vastă prin care guvernul britanic va gestiona evenimentul include blocarea paginilor oficiale de social media și interzicerea distribuirilor.

Actul secret, cu numele de cod „Operațiunea London Bridge”, arată amploarea acțiunilor care vor fi demarate după moartea Reginei și totodată teama guvernului de a nu dispune de suficiente resurse pentru a le realiza.

Strategia legată de social media joacă un rol important și include blocarea site-ului oficial al familiei regale și afișarea unei pagini negre, care să conțină un scurt mesaj de confirmare a decesului. Toate paginile oficiale vor avea un banner negru. Redistribuirile pe social media nu vor fi permise.

Sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, unde va fi așezat pe un catafalc și va fi accesibil publicului 23 de ore pe zi, timp de trei zile. Se vor putea achiziționa bilete VIP, care asigură accesul într-un anumit interval de timp, pentru a evita coada.

Funeraliile vor avea loc la 10 zile după moartea Reginei și va fi declarată „zi de doliu național”. Dacă va fi într-o zi lucrătoare, rămâne la decizia angajatorilor dacă vor decide să fie zi liberă.

Chiar dacă documentul oferă o imagine completă a planului, anumite detalii au apărut de-a lungul timpului, cum ar fi faptul că premierul va fi anunțat de un funcționar al statului că „London Bridge is Down” (Podul Londrei a căzut). 

Apariția documentelor nu pare a fi legată de o deteriorare a stării de sănătate a Reginei, care are 95 de ani.

Ziua decesului va fi numită „D-day” (ziua D), iar cele care urmează, până la înmormântare, „D+1”, „D+2″…

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook