Premierul finladez retrage propunerea de carantinare, considerată neconstituțională

Premierul finladez retrage propunerea de carantinare, considerată neconstituțională
Premierul Finlandei, Sanna Marin. Foto: WRA

Guvernul finlandez poartă discuții despre cum să controleze răspândirea Covid-19, transmite premierul Sanna Marin, după ce a retras o propunere de impunere a unui lockdown din parlament. Propunerea de a izola oamenii din zonele cu rată mare de infectare a fost considerată „imprecisă” de comisia de drept constituțional din parlament.

„Ar fi imposibil ca rezidenții să prevadă ce este interzis, permis sau pedepsit”, a declarat președintele comisiei, Antti Rinne, care a recunoscut că argumentele privind mai multe restricții erau totuși justificate.

Săptămâna trecută, guvernul a propus izolarea locuitorilor din cinci orașe, inclusiv a celor din capitala Helsinki, și să le permită oamenilor să își părăsească casele doar din motive întemeiate.

Comitetul a declarat că propunerea pe scară largă ar trebui să fie înlocuită cu restricții specifice, în situațiile în care riscul de a contracta virusul este semnificativ, cum ar fi adunări private și spații aglomerate.

Națiunea nordică de 5,5 milioane de oameni a înregistrat de la începutul pandemiei 77.452 de cazuri de coronavirus și 844 de decese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook