Postare despre rasism a lui Trump, considerată „conținut manipulator” de Twitter

Postare despre rasism a lui Trump, considerată „conținut manipulator” de Twitter

Trump a postat un video prin care acuză în mod ironic televiziunea CNN că răspândește fake-news-uri despre rasism. Imaginile, în care un copil alb fugărește un copil de culoare, au fost editate, iar pe burtiera televiziunii apare descrierea “Copil îngrozit, fuge de un copil rasist” sau “Copilul rasist probabil votează cu Trump”.

Videoclipul original, devenit faimos în 2019, îi surprinde pe cei doi copii cum fug bucuroși unul spre altul și se îmbrățișează.

Clipul postat de Trump arată în primă fază momentul în care copilul alb pare că-l fugărește pe cel de-al doilea.

Postarea, care a strâns aproape 12 milioane de vizualizări și a fost distribuită de mai mult de 165,000 de ori, concluzionează: “Nu America este problema. Știrile false sunt o problemă”.

“Tweet-urile care prezintă conținut manipulator pot fi etichetate, pentru a ajuta oamenii să înțeleagă că nu sunt autentice și pentru a le plasa într-un context corect.”, se arată în regulamentul companiei.

Nu este prima situație de acest tip, Twitter a notat în trecut alte două postări ale lui Trump ca fiind din categoria celor care dezinformează.

La sfârșitul lui mai, președintele american a spus că va propune o lege care să tragă la răspundere companiile de internet privind conținutul pe care utilizatorii îl promovează pe platformele lor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook