Polonia trebuie să copieze integral legea maghiară anti-LGBT, crede ministrul polonez al Educației

Polonia trebuie să copieze integral legea maghiară anti-LGBT, crede ministrul polonez al   Educației

Polonia ar trebui să copieze integral legea maghiară anti-LGBT care interzice promovarea homosexualității şi schimbării de sex, crede Przemyslaw Czarnek, ministrul polonez al Educației.

Majoritatea liderilor europeni s-au pronunțat împotriva inițiativei şi l-au criticat dur pe premierul maghiar Viktor Orban în timpul summitului de la Bruxelles. Omologul său olandez, Mark Rutte, i-a transmis că trebuie să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

Acum, ministrul Educației din Polonia laudă legea.

„Legea spune că lecțiile şcolare pe tema sexualității nu ar trebui să promoveze schimbarea de sex sau homosexualitatea”, spune el. „Ar trebui să copiem integral legea, în Polonia”.

Czarnek, a cărui opinie legată de LGBT este deja cunoscută, a provocat controverse si saptamana trecuta, cand a pus la îndoială comportamentul participanților la Parada Egalității din Varşovia.

„Aceste persoane au ieşit pe străzi şi au jignit catolicii într-o manieră vulgară… s-au comportat obscen şi ar trebui să pretindem că a fost ok?”.

Guvernul naționalist de la Varşovia a propus şi o lege care să interzică persoanelor care au relații cu o persoană de acelaşi sex să adopte copii, chiar dacă cererea se face ca părinte singur.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook