Crește alerta, odată cu numărul îmbolnăvirilor de coronavirus. România e aproape de scenariul 3 al epidemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă peste 100 de infectați. Mare parte din îmbolnăviri sunt în Capitală. Grupul de Comunicare Strategică anunță însă că „în acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a coronavirusului. Totodată, până acum, în Romania NU sunt decese în urma infectării cu COVID19.

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, anunță că în țară exista peste 10.000 de teste Real Time si 50.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului. ti reamintesc …. Infecția cu COVID19 debutează cu tuse, febră, durere în gât, creșterea frecvenței respiratorii. Boala e gravă doar in cazul unor afecțiuni preexistente.

80% dintre cei infectați cu COVID19 fac forme ușoare, care se tratează simptomatic, iar boala poate fi ținută sub control și acasă.

Fii responsabil! Dacă ai călătorit în străinătate în ultimele zile, recunoaște acest lucru în fața autorităților. Altfel, poți să stai până la 2 ani închisoare. Iar cei care nu respectă condițiile izolării acasă sau ale carantinei, pot fi amendați, ori de câte ori ies şi sunt prinsi, cu 4.000 de euro.

Veste bună de la Londra, unde cercetătorii anunță că au testat cu succes pe şoareci un vaccin împotriva COVID-19. Urmează testarea pe maimuţe și abia apoi pe oameni, dar vaccinul va fi în farmacii abia peste un an.

Smiley intră în autoizolare. El a fost plecat în străinătate şi s-a întors aseară în tară. Smiley promite că îşi va ţine fanii la curent, cu video, pe YouTube, „pentru că are timp”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook