Principalele simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate. Antibioticele şi medicamentele obişnuite împotriva răcelii sunt inutile.


Organizația Mondială a Sănătății difuzeaza un clip video care explică modul eficient în care trebuie să te speli pe mâini. Respectarea normelor de igienă și măsurile de curățare sunt vitale pentru prevenirea infecției cu COVID19.

Americanii autorizeaza de urgență un test de coronavirus mai rapid, realizat in Elvetia, care oferă rezultate în 3 ore și jumătate. Testul va fi disponibil in curand si in Europa.
Pacienţii cu COVID19 păstrează agentul patogen în tractul respirator până la 37 de zile, anunță cercetătorii chinezi, citați de Bloomberg.

E bine sa știi… Coronavirusul supraviețuiește cel mai mult pe oțel inoxidabil și plastic: 3 zile. În schimb, pe suprafețele din cupru, COVID19 rezistă doar câteva ore.

Mai multe mall-uri din București și din țară își reduc, de luni, programul la 8 ore, între 12.00 și 20.00. Hipermarketurile şi farmaciile din centrele comerciale respective vor avea, insa, program normal.
Îți reamintesc… Cei care nu respectă condițiile izolării acasă sau ale carantinei pot fi amendați, ori de câte ori ies şi sunt prinsi, cu 4.000 de euro.

Vestea buna vine la final de la finanțe. Poți să îți plătești impozitul pentru casă, teren sau masină, cu reducerea de 10%, până la 30 iunie. Termenul se prelungeste cu 3 luni, iar motivul e… cred că ai ghicit … COVID19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook