Klaus Iohannis decreteaza maine stare de urgenta, care presupune măsuri excepționale economice sau de ordine publică, ce se poate institui pentru cel mult 30 de zile.

Îți reamintesc: principalele simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate. Antibioticele şi medicamentele obişnuite împotriva răcelii sunt inutile.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu cere bancherilor să găsească soluţii pentru amânarea, timp de două-trei luni, a plăţii ratelor și dă asigurări că sunt bani pentru pensii și salarii.

Școlile rămân închise săptămâna viitoare, iar ministrul educației, Cristina Anisie face apel către părinți să nu-i expună pe copii în aer liber, ci să îi țină în casă.

Biserica Ortodoxă Română anunță că oamenii nu trebuie să se înghesuie în biserici, pentru că pot merge în orice zi a săptămânii să se roage, iar în fiecare lăcaș de cult va fi un loc pentru igienizarea mâinilor.

Decizie fără precedent: Vaticanul anunță că toate slujbele de Paște se vor ține fără public. Cele 4 zile de evenimente religioase majore de la Joia Mare până la Slujba Învierii din duminica Paștelui, atrag anual zeci de mii de oameni în Roma și la Vatican.

Ronaldo îşi transformă lanţul de hoteluri din Portugalia în spitale pentru cei depistaţi pozitiv cu COVID19 și va suporta toate cheltuielile aferente, începând cu salariile doctorilor şi asistenţilor medicali. Ronaldo a postat pe pagina de Instagram un mesaj prin care îi îndeamnă pe toţi să respecte indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook