Hai să îți spun care este situația cu coronavirusul:

România este în scenariul 3 de alertă după ce numărul îmbolnăvirilor cu COVID19 trece de 100. Asta înseamnă că medicii vor face triaj epidemiologic în corturile instalate în curtea spitalelor, iar spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu COVID19. Până acum, însă, în România NU sunt decese în urma infectării cu coronavirus.

Îți reamintesc: principalele simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate. Antibioticele şi medicamentele obişnuite împotriva răcelii sunt inutile. Din grijă pentru tine și pentru cei dragi, evita deplasările și locurile aglomerate. In magazine, păstrează o distanță de cel puțin un metru fată de ceilalți oameni, mai ales la casele de marcat.

Spala-te pe mâini cu apa și săpun cât mai des. Fii responsabil! Dacă ai călătorit în străinătate în ultimele zile, recunoaște acest lucru în fața autorităților. Altfel, poti să stai până la 2 ani închisoare.

Între timp, Spania intră în carantină, ca parte a măsurilor de stare de urgență, după ce umărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 1.500 într-o zi și ajunge la peste 5.700.

Vestea bună vine de la Londra, unde cercetătorii anunță că au testat cu succes pe şoareci un vaccin împotriva COVID-19. Urmează testarea pe maimuţe si abia apoi pe oameni, dar vaccinul va fi în farmacii abia peste un an.

Smiley intră în autoizolare. El a fost plecat în străinătate şi s-a întors aseară în tară. Smiley promite că îşi va ţine fanii la curent, cu video, pe YouTube, „pentru că are timp”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook