Hai să îți spun care este situația cu coronavirusul.

Principalele simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate. Antibioticele şi medicamentele obişnuite împotriva răcelii sunt inutile.

Cei care nu respectă condițiile izolării acasă sau ale carantinei pot fi amendați, ori de câte ori ies şi sunt prinsi, cu 4.000 de euro.

Raed Arafat anuntă că deocamdată nu se impune ca Bucureştiul şi Ilfovul să fie în carantină.

Firmele care au mai mult de 99 de angajați trebuie să decaleze programul de lucru, care va începe la 3 intervale diferite. Măsura este obligatorie pentru sectorul public.

Autoritățile de la noi extind zona roșie de infectare cu coronavirus și pun pe hartă, pe lângă China, Italia, Iran și Coreea de Sud, Germania, nordul Franței și Madridul. Cei care vin din aceste zone intră imediat în carantină 14 zile.

Dacă vii din zona roșie și nu declari acest lucru, riști dosar penal. Cu asta s-a ales bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, care a venit din Israel, însă nu a declarat acest lucru autorităților. El a îmbolnăvit cel puțin 6 persoane în București.

Gabriela Firea anunța că, azi, se lansează o platformă online, unde vor învăța copiii din Bucuresti, cât timp școlile sunt închise din cauza răspândirii coronavirusului.

Dacă nu ți-ai cumpărat până acum alcool sanitar, îți spun că e posibil să nu mai găsești. A cam dispărut din magazine, iar online se găsește chiar și la preț dublu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook