Infecția cu COVID19 debutează cu tuse, febră, durere în gât, creșterea frecvenței respiratorii. Boala e gravă doar în cazul unor afecțiuni preexistente.

80% dintre cei infectați cu COVID19 fac forme ușoare, care se tratează simptomatic, iar boala poate fi ținută sub control și acasă. 

 „Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau Whatsapp!” – este atenționarea Ministerului de Interne privind răspândirea de informaţii false legate de coronavirus. Cei care comunică știri false, riscă între 1 şi 5 ani de închisoare.

 Dacă ai călătorit în străinătate în ultimele zile, recunoaște acest lucru în fața autorităților. Altfel, poti să stai până la 2 ani închisoare.

 Dacă ești părinte, îți dăm o veste bună. Cât de curând, vei putea sta acasă cu copiii cât timp școlile sunt închise. Zilele libere vor fi plătite dintr-un fond pentru situații de urgență.

 Gabriela Firea lansează o platformă online, unde vor învăța elevii din Bucuresti, cât timp școlile sunt închise. Platforma oferă peste 2.000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite.

Nu face cumpărături în neștire! Deși cererea este mare, supermarketurile au stocuri de alimente de bază și de produse dezinfectante.

Aplicația românească Pago oferă utilizatorilor gratuități complete, timp de cel putin 30 de zile, pentru înlesnirea plăților de acasă ca măsură de prevenire a răspândirii COVID19.

 Intenționezi să pleci în Statele Unite? Verifică mai întâi condițiile de călătorie valabile în următoarele 30 de zile. De teama coronavirusului, Donald Trump a impus resticții pentru europenii din spațiul Schengen.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook