Pfizer publică datele eficienței vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste între șase lui și 5 ani la final de octombrie

Pfizer publică datele eficienței vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste între șase lui și 5 ani la final de octombrie
Albert Bourla, CEO Pfizer. Foto: AP

Pfizer va publica datele studiilor clinice care analizează cât de bine funcționează vaccinul anti-Covid la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani la sfârșitul lunii octombrie, potrivit CEO-ului companiei, Albert Bourla.

Datele privind eficiența vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor veni mult mai devreme, spune el, probabil vor fi trimise către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) până la sfârșitul lui septembrie.

„Apoi, depinde de FDA să ia o decizie”.

Mulți părinți spun că sunt nerăbdători să își vaccineze copiii, mai ales că școlile se redeschid și varianta Delta continuă să se răspândească

Până în prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat de FDA pentru cei de 12 ani și peste.

Vineri, oficialii FDA au spus că „ lucrează non-stop” pentru a facilita aprobarea vaccinurilor Covid pentru copiii cu vârsta sub 12 ani.

Dr. Peter Marks, principalul factor de decizie privind reglementarea vaccinurilor al FDA, a declarat luna trecută că agenția se va pronunța „cât mai rapid” cu putință pentru a aproba vaccinul pentru copiii sub 12 ani, odată ce companiile vor trimite date.

″În prezent, există încă studii în curs de desfășurare și agenția trebuie să aștepte ca laboratorul să trimită datele acestor studii”, spune el.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook