VIDEO| Un cocoș și o capră salvează o găină din ghearele unui vultur. Și nu este o poveste Disney

VIDEO| Un cocoș și o capră salvează o găină din ghearele unui vultur. Și nu este o poveste Disney

Zicala „Prietenul la nevoie se cunoaște” se aplică și în lumea necuvântătoarelor. O demonstrează imaginile filmate la o fermă de animale din Olanda, când un vultur a atacat o găină. Un cocoș și o capră au venit în rapid în ajutorul păsării aflate în ghearele prădătorului, care a fost nevoit să renunțe la captură după ce a fost lovit în mod repetat.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut pe 5 septembrie, la ferma deținută de olandezul Jaap Beets, în vârstă de 59 de ani, în provincia Gelderland.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care vulturul se năpustește asupra găinii care stătea pe iarbă. Cocoșul a reacționat imediat și a alertat astefel celelalte animale. Capra Bruin a venit în fugă și a început să lovească vulturul cu coarnele, determinându-l în final să renunțe la pradă, care a fugit spre adăpost după ce a fost eliberată.

„Am alergat afară când am auzit țipete, urlete și mi-am dat seama că era haos. Cocoșul și capra au apărat găina, are răni minore, dar este bine”, spune fermierul Beets.

„Este al treilea atac al vulturilor, în ultimii ani, iar primele două dăți caprele și curcanii au înfruntat atacatorii”, adaugă el.

Videoclipul a fost urmărit de mai mult de 500.000 de utilizatori ai rețelelor sociale. Unii consideră că animalele salvatoare sunt eroi, alții compară întâmplarea cu poveștile Disney.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook