Aproximativ 34.000 de vizitatori ai Disneyland Shanghai au fost închiși în parcul tematic după ce a fost depistat un caz Covid

Aproximativ 34.000 de vizitatori ai Disneyland Shanghai au fost închiși în parcul tematic după ce a fost depistat un caz Covid

În timp ce mii de vizitatori ai Disneyland Shanghai duminică stăteau la coadă pentru a urca în roller-coaster și priveau artificiile de deasupra castelului Disney, personalul a sigilat parcul de distracții. Oameni în costume Hazmat au pătruns pe porți, pregătindu-se să testeze pe toată lumea pentru Covid-19, înainte de a-i lăsa să plece.

Procesul de testare a celor 34.000 de vizitatori s-a încheiat aproape de miezul nopții, mult după ce programul parcului s-a terminat. Toate rezultatele au fost negative, dar cetățenii au fost forțați să se izoleze timp de două zile și să refacă testele peste două săptămâni.

Închiderea unuia dintre cele mai profitabile parcuri ale Walt Disney Co. s-a produs după ce o femeie care a călătorit la Shanghai din apropiere de Hangzhou a fost testată pozitiv. Deși oficialii nu au confirmat încă dacă a vizitat Disneyland, depistarea ei a declanșat un efort agresiv de monitorizare a contactelor.

După ce a reușit să controleze focarul inițial izbucnit la Wuhan în aprilie anul trecut, China a căutat nu doar să blocheze virusul, ci să-l elimine în totalitate. A implementat o serie de măsuri, de la restricții la frontieră și carantine obligatorii, până la blocaje localizate și teste în masă, menite să depisteze cazurile înainte să se formeze un nou focar.

China și teritoriul Hong Kong sunt acum ultimii susținători ai strategiei Zero Covid, în timp ce alte state caută să-și deschidă granițele și să trăiască cu virusul.

Comunitate rezidențială închisă din Beijing

La Beijing, unii rezidenți care părăsesc Capitala spun că nu se mai pot întoarce, deoarece sunt înregistrați ca persoane care au fost recent într-un oraș clasificat cu risc ridicat. Blocați în aeroporturi și gări din China, mulți au apelat la rețelele de socializare pentru a cere ajutor și pentru a critica regulile.

În contextul în care în mai puțin de 100 de zile încep Jocurile Olimpice de iarnă, care au loc lângă Beijing, este puțin probabil ca statul asiatic să-și schimbe abordarea prea curând – chiar dacă întreaga lume se redeschide. Regulile se aplică și în cazul președintelui Xi Jinping, care nu a mai părăsit țara de la începutul pandemiei.

Sursa: Bloomberg

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook