Peste 3.500 de artiști vin la Festivalul George Enescu. Cum îți poți cumpăra bilete

Peste 3.500 de artiști vin la Festivalul George Enescu. Cum îți poți cumpăra bilete

Doar cu vaccin la Ateneu. Festivalul Internațional George Enescu 2021 te așteaptă între 28 august și 26 septembrie cu o ediție aniversară. Dar și cu reguli adaptate situației epidemiologice.

Poți asculta peste 3.500 de artiști străini și români în timpul celor 78 de concerte organizate în patru serii: Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului), Concerte și Recitaluri (la Ateneul Român), Muzica Secolului XXI (la Sala Radio) și Enescu și Contemporanii (la Sala Auditorium).

Luni, 19 iulie, la ora 12:00 trebuie să fii pe fază pentru bilete. Îți recomand să intri deja pe site-ul de ticketing, să-ți faci cont, să te familiarizezi cu platforma și să vezi programul, el este deja disponibil, așa că poți să-ți alegi din timp concertele. Pentru că, din experiența de la edițiile anterioare, biletele și abonamentele la Enescu se dau în timp record. Anul ăsta, cu atât mai mult va fi bătaie pe ele, pentru că venim după o pauză destul de lungă de la muzica live, pentru că este ediție aniversară – 25 de ani de festival și 140 de la nașterea lui George Enescu –  și pentru că pandemia a limitat capacitatea sălilor.

În timpul evenimentului vor fi impuse reguli anti-COVID. Accesul la Sala Radio și la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie, anunță organizatorii.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti-COVID (minimum 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare), test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului, dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Festivalul Enescu 2021 va marca 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și la Sala Auditorium de aceea va oferi publicului cel mai mare program de lucrări enesciene din istoria sa. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook