Pariuri Covid-19| Managerii unei fabrici americane făceau predicții legate de numărul celor infectați

Pariuri Covid-19| Managerii unei fabrici americane făceau predicții legate de numărul celor infectați

Câți angajați vor da rezultate pozitive pentru Covid-19? Acesta este pariul lansat de managerii fabricii de ambalare a cărnii Tyson Foods din Waterloo, Iowa. Acuzați, de asemenea, că au încurajat lucrătorii bolnavi să meargă în continuare la fabrică oferindu-le bonusuri, ei au fost suspendați, iar Tyson Foods a anunțat că a lansat o anchetă internă.

Oficialii unei fabrici de procesare a cărnii din SUA au fost suspendați după ce s-a depistat că au organizat pariuri cu privire la câți dintre angajații lor vor fi testați pozitiv pentru Covid-19.

Peste 1.000 de angajați au fost contaminati la fabrica Tyson Foods din Iowa. Fiul unuia dintre ei, Isidro Fernandez, care a murit de Covid-19 în aprilie, a depus o plângere împotriva companiei.

Tyson Foods este acuzată că i-a încurajat pe muncitorii bolnavi să meargă în continuare la fabrică, printr-un sistem de bonusuri, invocând „responsabilitatea” angajaților, astfel încât americanii „să nu moară de foame”.

Senatoarea Elizabeth Warren reacționează

„Cel puțin un lucrător care a vomitat pe linia de producție” a fost invitat de conducere să continue să lucreze, detaliază plângerea. În același timp, unul dintre directorii fabricii „a organizat un pariu legat de numărul angajaților care vor da rezultate pozitive pentru Covid-19”.

Tyson Foods a anunțat că i-a suspendat pe cei responsabili și a lansat o anchetă internă.

„Suntem extrem de supărați din cauza acuzațiilor care implică o parte din conducerea fabricii noastre din Waterloo”, a declarat CEO-ul Dean Banks într-un comunicat.

Senatoarea democrată Elizabeth Warren a caracterizat situația drept „oribilă”. „Oficialii au pariat pe angajați ca într-o luptă de cocoși”, a acuzat ea.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook