Pacienții Covid infectați cu varianta Omicron au simptome neobișnuite, relativ ușoare, spun medicii sud-africani

Pacienții Covid infectați cu varianta Omicron au simptome neobișnuite, relativ ușoare, spun medicii sud-africani

Sud-africanii infectați cu noua variantă a SARS-CoV-2 – denumită Omicron – nu sunt grav bolnavi în această etapă, deși cercetările rămân limitate în acest stadiu. Este mesajul președintelui Asociației Medicilor din Africa de Sud, Angelique Coetzee, care a vorbit pentru postul britanic BBC.

„Pacienții se plâng în principal de dureri musculare și oboseală, chiar oboseală extremă”, spune ea. „Se observă la generația tânără, nu la vârstnici.” Această variantă nu ar necesita spitalizarea imediată a pacienților.

„Ceea ce trebuie să deslușim acum este dacă, atunci când persoanele în vârstă, nevaccinate, se infectează cu noua tulpină, riscă să dezvolte o formă severă a bolii”, atenționează Angelique Coetzee.

Până acum simptomele au fost destul de neobișnuite, dar ușoare, spune ea pentru The Telegraph.

Dr. Coetzee este primul medic sud-african care a alertat autoritățile cu privire la existența noii variante, pe 18 noiembrie. A fost uimită de simptomele destul de neobișnuite prezentate de unii dintre pacienții ei. „Simptomele lor erau atât de diferite și mai blânde decât cele cu care mă confruntasem înainte”.

„Am avut un caz foarte interesant, un copil de vreo șase ani, cu temperatură și puls foarte crescut. M-am întrebat dacă ar trebui să o internez. A rămas sub monitorizare două zile, timp în care starea lui s-a îmbunătățit semnificativ”, spune dr. Coetzee.

În total, câteva zeci dintre pacienții ei au fost testați pozitiv pentru Covid-19, cu simptome ale noii variante. Erau în mare parte bărbați sănătoși care se simțeau „foarte obosiți”. Aproximativ jumătate dintre ei erau nevaccinați.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook