Novavax dezvoltă un vaccin bazat pe tehnologia clasică împotriva tulpinii Omicron

Novavax dezvoltă un vaccin bazat pe tehnologia clasică împotriva tulpinii Omicron

Novavax Inc anunță că a început dezvoltarea unei versiuni a vaccinului său anti-Covid-19 care vizează varianta detectată în Africa de Sud și că serul va fi gata pentru testare și fabricare în următoarele câteva săptămâni.

Serul conține o versiune reală a proteinei spike a virusului, care nu poate provoca boli, dar poate declanșa răspunsul imunitar. Laboratorul spune că a început dezvoltarea unei proteine spike bazate în mod specific pe secvența genetică cunoscută a variantei B.1.1.529.

„Stadiile inițiale vor dura câteva săptămâni”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

Varianta inițială a vaccinului anti-Covid de la Novavax a primit prima aprobare de utilizare de urgență la începutul acestei lunii, în Indonezia, urmat de Filipine.

Compania spune că este pregătită să obțină aprobarea în SUA până la sfârșitul anului. De asemenea, a depus dosarul la Agenția Europeană pentru Medicamente, precum și în Canada.

Alți dezvoltatori de vaccinuri, inclusiv BioNTech SE și Johnson & Johnson, spun că testează eficacitatea vaccinurilor împotriva noii variante.

Inovio Pharmaceuticals Inc a declarat că a început testarea candidatului său de vaccin, INO-4800, pentru a-i evalua eficacitatea împotriva noii variante. Compania se așteaptă ca testarea să dureze aproximativ două săptămâni.

Inovio a mai spus că proiectează simultan un nou vaccin, care vizează în mod specific Omicron.

„În cel mai bun scenariu, INO-4800… va fi complet rezistent la Omicron, dar, dacă nu este cazul, atunci vom proiecta un nou vaccin, gata să funcționeze”, spune Kate Broderick, vicepreședinte al diviziei de cercetare și dezvoltare a Inovio.

Sursa: Global News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook