Obama trimite invitații acasă. Petrecerea aniversară este anulată din cauza variantei Delta

Obama trimite invitații acasă. Petrecerea aniversară este anulată din cauza variantei Delta

Planurile petrecerii erau deja în desfășurare și mulți invitați sosiseră deja la Martha’s Vineyard, când fostul președinte Barack Obama a anunțat că anulează uriașa petrecere aniversară 60 de ani, programată sâmbătă.

Sute de foști oficiali ai administrației Obama, vedete și donatori democrați aveau să participe la petrecerea de la vila lui Obama. Unii oaspeți erau deja pe drum, alții aștptau rezultatele testelor Covid, pe baza cărora primeau accesul pe proprietatea lui Obama. Potrivit New York Post, George Clooney, Steven Spielberg și Oprah Winfrey se numărau printre invitați.

„Au fost îngrijorați de virus de la început, întrebând invitații dacă au fost vaccinați, solicitând un test înaintea evenimentului”, a declarat David Axelrod, fost consilier al lui Obama. „Dar când s-a planificat acest lucru, situația era destul de diferită. Așa că au răspuns circumstanțelor în schimbare”.

Planurilor lui Obama se schimbă la câteva zile după ce președintele Biden a recunoscut că pandemia a revenit, iar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a transmis că varianta Delta a coronavirusului este mult mai contagioasă.

Mulți dintre foștii asistenți ai lui Obama au dorit să continue

„Băieți… cumpărați o hartă”, a scris Tommy Vietor, fost purtător de cuvânt al lui Obama, pe Twitter, ca răspuns la un articol legat de petrecerea ce avea să aibă loc după izbucnirea unui focar Provincetown, Massachussets. „Martha’s Vineyard este o insulă. Nu este aproape de Provincetown”.

Unii susținători de pe insulă au venit în apărarea lui Obama. „Sunt încântată că își sărbătorește ziua de naștere aici”, a declarat Caroline Hunter, activistă și rezidentă a cartierului Oak Bluffs. „Cred că ar trebui să fim mult mai preocupați de persoanele nevaccinate”.

Sursa: New York Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook