JO Tokyo 2020| Sportivii LGBT, batjocoriți de televiziunile de stat din Rusia. „Orori ale naturii, psihopați”

JO Tokyo 2020| Sportivii LGBT, batjocoriți de televiziunile de stat din Rusia. „Orori ale naturii, psihopați”

Mai multe emisiuni ale televiziunilor de stat din Rusia tratează problema participării sportivilor gay sau transgender la Jocurile Olimpice de la Tokyo, folosind un ton dur și disprețuitor. Moderatorii și invitații celor mai populare canale TV din Rusia se referă la atleții LGBT cu apelative ca „orori ale naturii” sau „perverși”.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional (IOC) spune că a fost contactat postul național de televiziune pentru a cere explicații. „Discriminarea nu are loc la Jocurile Olimpice”, se arată în comunicatul emis.

Ce a fost transmis în direct?

Tom Daley, britanicul gay medaliat cu aur la proba de sărituri în apă și sportiva transgender neo-zeelandeză Laurel Hubbard au fost țintele principale ale televiziunii Rossiya 1.

În emisiunea 60 de minute, de pe 26 iulie, unul dintre invitați, Alexei Zhuravlyov, care este membru în Parlamentul Rusiei, a spus că este „dezgustat” de persoanele gay și transgender.

„Suntem total împotriva acestor obscenități și perversiuni, total împotrivă”, a spus el, arătând spre un ecran din studio pe care apărea Hubbard. „Suntem împotriva acestor orori ale naturii”.

Decizia IOC de a accepta sportivi transgender la Jocurile Olimpice a provocat controverse.

„Nu cred că persoanele transgender au vreun viitor în Rusia, pentru că ele iubesc bărbații, iar bărbații ruși iubesc femeile”, a spus Spiridon Kilinkarov, fost membru al Parlamentului din Ucraina.

Reacția prezentatorilor

Abuzurile nu au fost oprite de prezentatoarea Olga Skabeyeva, dimpotrivă. A sugerat că Uniunea Europeană a retras fondurile destinate Ungariei și Poloniei pentru că „sunt împotriva homosexualității”.

Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma scandalului de dopaj. Însă, mai mult de 330 de sportivi participă din partea Comitetului Olimpic Rus, fără să poarte steagul rusesc.

Între timp, la cealaltă televiziune

La televiziunea Channel One, al doilea cel mai urmărit canal TV din Rusia și partener oficial al IOC, atitudinea față de persoanele LGBT a fost aceeași.

Anatoly Kuzichev, moderator al emisiunii Timpul va decide, a intrat în direct purtând o perucă, ironizându-l astfel pe Laurel Hubbard.

I-a numit pe transgenderi „psihopați” și a spus că trebuie să fie tratați de psihiatri.

Sursa: BBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook