O profesoară de la Universitatea Virginia le cere scuze studenților de culoare pentru că este albă

O profesoară de la Universitatea Virginia le cere scuze studenților de culoare pentru că este albă

Dr. Crystal Duncan Lane, care predă în cadrul Departamentului de Dezvoltare Umană și Științe ale Familiei a Universității Virginia, a emis recent o scrisoare prin care își face mea culpa pentru programa sa de Dezvoltare Umană 1134, informează Campus Reform.

„Sunt o femeie cisgender caucaziană și aparțin primei generații de studenți din Appalachia, care este de patrimoniu scoțian, britanic și norvegian”, se arată în comunicatul lui Lane.

„Sunt căsătorita cu un bărbat cisgen și suntem clasa de mijloc. Deși nu am „cerut” numeroasele privilegii în viață, am beneficiat de ele și voi continua să beneficiez, indiferent dacă îmi place sau nu. Este o nedreptate”.

Lane jură să își îmbunătățească zilnic calitățile de persoană antirasistă, să înfrunte „rasismul înnăscut” care îi stă în fire, citând „realitatea și istoria” oamenilor albi din America.

„Vreau să fiu mai bună, în fiecare zi”, scrie Lane. „Mă voi transforma, în fiecare zi. Invit studenții albi să mi se alăture în această inițiativă. Iar studenților mei de culoare le cer scuze pentru ororile de neiertat din istoria noastră comună.”

Reacții ale studenților

Un student consideră că Lane ar trebui să urmeze programa cursului pe care îl predă. „Este o clasă despre dizabilități, nu despre opinii politice, afiliere și niciun fel de judecată”, spune Natalie Rhodes.

Unii critici de pe rețelele de socializare solicită demiterea lui Lane.

„Dacă este cea mai bună profesoara pe care Virginia o poate găsi, atunci nu ar trebui să mai existe ca universitate! Ce rușine este acest profesor.”

„Îți trimiți copiii la școală pentru a li se spune că sunt rasiști sau ar trebui să-și ceară scuze dacă sunt albi?”, scrie un părinte pe Twitter.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook