O prezentatoare a televiziunii naționale din Afganistan a fost înlocuită cu un taliban

O prezentatoare a televiziunii naționale din Afganistan a fost înlocuită cu un taliban

O prezentatoare a televiziunii de stat din Afganistan a fost suspendată „pe termen nedeterminat” și înlocuită cu un taliban. New York Times spune că jurnalista Khadija Amin este „o jurnalistă importantă a televiziunii naționale”, care a povestit incidentul într-o discuție pe platforma Clubhouse.

„Sunt jurnalistă, dar nu am dreptul să-mi exercit profesia. Ce voi face în continuare? Generațiile următoare nu vor avea nimic, tot ce am realizat în ultimii 20 de ani va dispărea. Talibanii rămân tot talibani. Nu s-au schimbat deloc”, spune Amin, care a fost eliminată de pe post pe 17 august.

În același timp, rețelele de socializare au fost invadate de fotografii ale jurnalistei Beheshta Arghand, angajată a postului privat Tolo News, în timp ce intervieva un purtător de cuvânt al talibanilor.

Unele canale mass-media spuneau că există „semne de optimism”, în timp ce talibanii promiteau că vor respecta frepturile femeilor, conform legii Sharia.

„Este important pentru ei să câștige inimi și minți și să le arate celor din exterior că sunt legitimi și că sunt oameni cu care poți lucra. În această perioadă, mass-media va avea mult mai multă libertate decât în ​​cele care vor urma”, spune Saad Mohseni, proprietarul Tolo News.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook