Nu trebuie să fii vaccinat pentru a călători în Maldive. Primești ambele doze în timpul vacanței

Nu trebuie să fii vaccinat pentru a călători în Maldive. Primești ambele doze în timpul vacanței

În timp ce unele țări își deschid granițele doar pentru călătorii vaccinați împotriva Covid-19, Maldive intenționează să ofere serul turiștilor, la sosire. Călătorii vor primi două doze de vaccin, ceea ce înseamnă că vor trebui să petreacă câteva săptămâni în destinația din Oceanul Indian.

Programul, numit „turism 3V”, ar permite turiștilor să „viziteze, să se vaccineze și să plece în vacanță” în același timp, explică dr. Abdulla Mausoom, ministrul Turismului din Maldive, fără a indica dacă vizitatorii vor trebui să plătească pentru vaccinurile lor. „Ideea principală este de a oferi vacanțe sigure, cu un minim de inconveniențe”, a declarat el pentru CNBC.

Scopul campaniei este să atragă mai mulți vizitatori în Maldive, care primea în medie 1,7 milioane pe an, înainte de pandemie. Miza este mare, deoarece turismul reprezintă 28% din PIB, potrivit Universității de Stat din Michigan. Este una dintre cele mai mari rate din lume.

Donații de vaccinuri de la India, China și OMS

Oferta este mai mult decât tentantă, dar turiștii vor trebui să aștepte puțin înainte de a putea profita de ea. Pachetul de „vaxi-care” va fi implementat numai atunci când întreaga populație a țării, puțin sub 550.000 de locuitori, este vaccinată. Până în prezent, aproximativ 53% dintre rezidenți au primit prima doză, inclusiv 90% dintre lucrătorii din turismul de primă linie, potrivit ministrului Turismului.

În timp ce țările se luptă să obțină suficiente doze pentru proprii rezidenți, Abdulla Mausoom spune că aprovizionarea nu va fi o problemă, deoarece populația este „relativ mică”. Iar țara a primit donații de vaccinuri din India, China, programul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății și așteaptă o tranșă suplimentară din Singapore.

În iulie 2020, a fost una dintre primele țări care și-au redeschis granițele pentru toți călătorii internaționali. Au sosit 555.494 de vizitatori, depășind prognoza stabilită la 500.000. Geografia avantajoasă a țării, făcând posibilă dispersarea călătorilor pe diferite insule și, prin urmare, respectarea mai ușoară a măsurilor de distanțare fizică, a reușit să atragă turiștii.

„Am promovat destinația ca un paradis de liniște pentru turiști”, spune Thoyyib Mohame, director general al Maldive Marketing & PR Corporation. De la începutul anului 2021, Maldive a primit deja 350.000 de turiști.

Sursa: Slate

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook