Noua pilulă anti-Covid de la Pfizer reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%, arată rezultatele preliminare

Noua pilulă anti-Covid de la Pfizer reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%, arată rezultatele preliminare

Noul antiviral experimental dezvoltat de Pfizer împotriva Covid reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%, anunță compania. Rezultatele preliminare indică faptul că pilula are o eficiență mai bună decât cea produsă de Merck (Molnupiravir), care reduce la jumătate riscul.

Datele finale ale studiilor nu sunt disponibile pentru niciuna dintre cele două pastile. Marea Britanie a devenit ieri prima țară din lume care a aprobat utilizarea în regim de urgență a pilulei de la Merck.

Pfizer are în plan să trimită datele disponibile în acest moment Agenției pentru Medicamente din Statele Unite (FDA), pentru a obține autorizare în regim de urgență.

„Vestea anunțată azi reprezintă un mare avantaj în lupta globală de a opri această pandemie devastatoare. Datele arată că antiviralul nostru, dacă va fi aprobat sau autorizat de agențiile de reglementare, are potențialul de a salva vieți, de a reduce severitatea formelor de Covid și de a elimina riscul de spitalizare pentru nouă din 10 pacienți”, spune CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook