Nici Zuckerberg nu are încredere în aplicația WhatsApp, pe care o deține. S-a înregistrat pe o platformă rivală

Nici Zuckerberg nu are încredere în aplicația WhatsApp, pe care o deține. S-a înregistrat pe o platformă rivală

Până și Mark Zuckerberg, care deține WhatsApp, caută alternative în zona aplicațiilor de mesagerie. Mulți utilizatori au ales să migreze spre alte platforme după ce au aflat că protocolul de confidențialitate al WhatsApp va fi schimbat, iar cel care a implementat schimbările ar putea fi printre ei.

Potrivit lui Dave Walker, specialist în securitate cibernetică, CEO-ul Facebook (compania mamă a WhatsApp) s-a alăturat rețelei Signal, unul dintre cei mai mari competitori ai WhatsApp. Zuckerberg se numără printre cei 533 de milioane de utilizatori Facebook cărora le-au fost furate datele personale, iar Walker a intrat în posesia numărului de telefon pe care îl folosește.

Astfel a descoperit că șeful WhatsApp este înregistrat pe platforma rivală, Signal.

Signal a speculat descoperirea pe care Walker a prezentat-o pe contul de Twitter și a transmis că Zuckerberg „dă un exemplu”, în contextul actualizării condițiilor de confidențialitate ale WhatsApp, care urmează să fie revizuite pe 15 mai.

Politica de confidențialitate urma să fie schimbată pe 8 februarie, dar termenul a fost amânat din cauza reacțiilor negative din partea publicului. WhatsApp a specificat într-un comunicat că „siguranța datelor personale” nu va fi afectată și că modificările privesc un schimb de date între cele două platforme (Facebook și WhatsApp), în interes comercial.

Utilizatorii care nu acceptă schimbările nu vor mai putea primi sau trimite mesaje.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook