Netflix intră în industria jocurilor video. Serviciul va fi inclus în abonament

Netflix intră în industria jocurilor video. Serviciul va fi inclus în abonament

Netflix vrea să intre în industria jocurilor video. Compania a angajat un executiv care a trecut pe la EA Sports și s-a ocupat de dezvoltarea jocurilor pe platforma Oculus a celor de la Facebook, informează Bloomberg.

Este vorba despre Mike Verdu, cel care va ocupa poziția de vicepreședinte al ramurii de dezvoltare a jocurilor din cadrul Netflix. El va fi subordonat doar lui Greg Peters, care va ocupa poziția de COO, a confirmat compania.

Scopul este de a oferi utilizatorilor Netflix jocuri video prin intermediul unui serviciu de Streaming, asemănător cu modul în care funcționează Google Stadia sau PlayStation Now. Compania susține că nu plănuiește să ceară mai mulți bani de la abonați pentru acest serviciu – o veste bună pentru fanii jocurilor video.

Astfel, Netflix vrea să intre pe o piață în care nu este prezent nici un competitor de-al său, fie că vorbim de HBO, Disney sau Amazon. Compania va continua să își definitiveze echipa centrată pe acest segment în următoarea perioadă. Totuși, chiar dacă aceștia susțin că nu vor să taxeze utilizatorii separat pentru acest serviciu, ar putea fi un prilej pentru creșterea prețurilor abonamentelor deja existente.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook