Melinda Gates pregătește divorțul încă din 2019, când legăturile lui Bill Gates cu Jeffrey Epstein au fost devoalate

Melinda Gates pregătește divorțul încă din 2019, când legăturile lui Bill Gates cu Jeffrey Epstein au fost devoalate

Ruptura dintre Bill și Melinda Gates, anunțată săptămâna trecută, a fost pregătită cu mult timp înainte. Melinda a intrat în contact cu avocați specializați pe divorțuri cu doi ani înainte de a lansa procedura, căsnicia fiind „iremediabil distrusă”, potrivit unor documente la care The Wall Street Journal a avut acces.

Doamna Gates lucrează din 2019 cu mai multe case de avocatură pentru a desface căsătoria care a durat mai mult de 25 de ani.

Lunea trecută, cuplul a anunțat că va pune capăt căsniciei. Într-un comunicat postat pe Twitter, au transmis că nu mai pot evolua „ca un cuplu în următoarea etapă a vieții lor”.

Ei nu au specificat motivul despărțirii. Una dintre nemulțumirile Melindei era legătura pe care soțul a avut-o cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuz sexual și trafic de minore.

Legăturile cu Jeffrey Epstein

Potrivit documentelor, Melinda a purtat numeroase convorbiri cu avocații în octombrie 2019, când New York Times a dezvăluit că Bill Gates s-a întâlnit cu Jeffrey Epstein în diverse ocazii, iar fondatorul Microsoft a rămas până târziu în noapte la reședința lui Epstein din Manhattan, la un moment dat.

Bridgitt Arnold, purtătoare de cuvânt, a spus în 2019 că miliardarul și Epstein s-au întâlnit pentru a discuta chestiuni filantropice. „Bill Gates regretă că s-a întâlnit cu Epstein și recunoaște că a fost o greșeală”, a declarat ea la acea vreme. Epstein a murit în închisoare, în august 2019, în timp ce aștepta să fie judecat pentru trafic de persoane.

Întrebat despre natura relației cu Epstein, Gates a răspuns că nu erau apropiați. „L-am întâlnit. Nu am avut nicio relație de afaceri sau prietenie cu el”, a spus miliardarul în 2019, pentru Wall Street Journal.

În martie 2020, Bill Gates a anunțat că se retrage de la conducerea companiilor Microsoft și Berkshire Hathaway, pentru a se concentra mai mult pe activități filantropice.

La acel moment, soții Gates erau deja în curs de a negocia cum vor împărți impresionanta avere (130 de miliarde de dolari, potrivit Forbes).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook