Sute de turiști au fost „înțepați” în weekend la Castelul Bran, transformat în centru de vaccinare

Sute de turiști au fost „înțepați” în weekend la Castelul Bran, transformat în centru de vaccinare

Dracula are de ce să fie gelos: sute de oameni s-au adunat la sfârșit de săptămână în fața castelului Bran pentru a fi înțepați. Nu au fost seduși de reputația sa, ci de posibilitatea de a fi vaccinați împotriva Covid-19. „Am venit să vizitez castelul împreună cu familia mea și când am văzut afișul, mi-am făcut curaj și am acceptat să mă înțep”, a declarat pentru AFP Liviu Necula, un inginer de 39 de ani.

Toți cei care au fost vaccinați au primit o diplomă care atestă „curajul și responsabilitatea” lor, precum și promisiunea de a fi întâmpinați la castel „pentru următorii 100 de ani”. „Țintim în principal turiștii care au venit să petreacă weekendul în regiune, dar și localnicii și angajații castelului sunt, de asemenea, bineveniți”, a declarat directorul de marketing Alexandru Priscu. O vizită la „camera de tortură” adăpostită de această fortăreață, a cărei temelie a fost pusă de Cavalerii Teutoni în 1211, este, de asemenea, planificată pentru acești „temerari”.

Amplasat într-o vale cețoasă din Carpați, Castelul Bran este asociat cu prințul Vlad Țepes – care a inspirat personajul Dracula al scriitorului irlandez Bram Stoker – deși probabil că nu a locuit niciodată acolo. Donat în 1920 de autoritățile locale reginei Maria a României, castelul a fost confiscat de comuniști în 1948 și returnat în 2006 lui Dominic de Habsbourg, moștenitor al familiei regale.

3,6 milioane vaccinați, din 19 milioane de locuitori

Dorind să convingă un număr mai mare de români să fie vaccinați, autoritățile au înmulțit în ultimele zile centrele de vaccinare „drive-thru” și au organizat „maratoane” de vaccinare deschise non-stop – la Biblioteca Națională și la Sala Palatului, în București, spre exemplu. „Aceste centre sunt destinate tuturor celor care vor să fie vaccinați, dar sunt reticenți să facă o programare online”, a declarat pentru AFP Beatrice Mahler, directorul spitalului Marius Nasta din București, care a venit să ajute zeci de medici și asistenți de la Sala Palatului, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică.

Cel mai greu va fi să ajungă la locuitorii satelor, care nu au medici de familie, spune ea. Aproape 3,6 milioane de români au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, din totalul de 19 milioane de locuitori.

Un alt fel de intepatura 🧛‍♂️ Maratonul de vaccinare cu doze Pfizer BioNTech va fi deschis in fiecare weekend din luna…

Publicată de Castelul Bran pe Vineri, 7 mai 2021

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook