„FreedomFiesta”| Spaniolii au sărbătorit ca de Revelion eliminarea măsurii de stingere pe timp de noapte

„FreedomFiesta”| Spaniolii au sărbătorit ca de Revelion eliminarea măsurii de stingere pe timp de noapte

Spaniolii înveseliți au dansat pe străzi, au scandat „libertate” și au petrecut peste noapte pe plaje, după ce măsura de stingere a fost ridicată în cea mai mare parte a țării.

În scene asemănătoare cu petrecerile de Revelion, sute de tineri s-au adunat, spre exemplu, în piața Puerta del Sol din Madrid pentru a număra secundele până la miezul nopții, în timp ce, în Barcelona, petrecăreții se îndreptau spre plajă cu băuturi în mână.

Poliția din Barcelona a avut sarcina de a dispersa adunările de oameni la ora 22:00, doar pentru a le permite să revină la miezul nopții, când a fost înlăturată măsura.

Unii oameni purtau măști, dar distanțarea nu a fost respectată – participanții se sărutau, se îmbrățișau, dansau și cântau.

„Tinerii, ca toți ceilalți, au fost foarte restricționați”, a spus Paula Garcia, în vârstă de 28 de ani, lucrătoare a unui magazin de pe plaja din Barcelona. „Acum e timpul să ne oferim un pic de libertate, pentru a ne bucura puțin de vară”.

„E timpul să ne lăse să ieșim”

Una dintre națiunile cele mai afectate din Europa, Spania a înregistrat 78.792 de decese Covid, iar 3,6 milioane de persoane au fost testate pozitiv până acum. Dar ratele de infectare au scăzut și campania de vaccinare progresează rapid.

Doar patru regiuni mențin stingerea: Insulele Baleare, Insulele Canare, Navarra și Valencia.

„Era timpul să ne lase să ieșim”, a spus Andreu Pujol, în vârstă de 25 de ani.

„Chiar și așa, sunt încă foarte nemulțumit de gestionarea pandemiei. Tot ce fac este să inventeze lucruri pe măsură ce avansăm”.

Președintele regional de dreapta al Madridului, Isabel Diaz Ayuso, tocmai a fost reales, după ce a făcut campanii pentru măsuri mai relaxate, dar orașul are a doua cea mai mare rată de infectare din Spania și încă ordonă închiderea barurilor și restaurantelor după miezul nopții.

„Dreptul de a circula liber este fundamental”, a declarat Luis Rigo, din Madrid.

„Sunt fericit, sunt încântat, desigur”.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook