Un inginer german a prezis acum 70 de ani că un om numit „Elon” va fi stăpânul planetei Marte

Un inginer german a prezis acum 70 de ani că un om numit „Elon” va fi stăpânul planetei Marte

Wernher von Braun, inginer aerospațial și scriitor de SF, a prezis planul lui Elon Musk de a coloniza alte lumi în urmă cu aproape 70 de ani, când a scris că un om numit „Elon” va cuceri planeta Marte. Von Braun a creat personajul „Elon” în romanul său SF din 1952, Project Mars – o fantezie spațială despre o misiune pe Marte.

Von Braun, unul dintre cei mai importanți oameni de știință în domeniul dezvoltării tehnologiei rachetelor, descrie un guvern marțian condus de zece bărbați, care lucrează sub conducerea unui lider „ales prin sufragiu universal timp de cinci ani și care poartă numele sau titlul de Elon”.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Von Braun, care a dezvoltat rachete pentru naziști, a făcut parte dintr-un grup de oameni de știință germani care a fost mutat în secret în Statele Unite și a lucrat la explorarea spațiului cosmic, pentru NASA.

Predicțiile au ieșit la lumină în urmă cu câțiva ani, dar au început să circule pe rețelele de socializare săptămâna trecută.

Musk, fondatorul SpaceX, are planuri de a coloniza Planeta Roșie. Compania sa a devenit recent prima firmă privată care a trimis astronauți în spațiu.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook