Marea Britanie trebuie „să schimbe strategia, altfel ajunge la 50.000 de cazuri pe zi la jumătatea lui octombrie”

Marea Britanie trebuie „să schimbe strategia, altfel ajunge la 50.000 de cazuri pe zi la jumătatea lui octombrie”

Oficialii britanici din domeniul sănătății au avertizat luni, 21 septembrie, că țara trebuie să „schimbe strategia”, altfel epidemia va „decola” spre un al doilea val care ar putea duce la 200 de decese pe zi în noiembrie.

Cea mai îndoliată țară din Europa, cu peste 41.000 de victime, Marea Britanie cunoaște în prezent „o dublare a numărului de infectări la fiecare șapte zile”, a declarat consilierul științific guvernamental Patrick Vallance într-o declarație televizată.

Dacă epidemia ar urma această curbă, „am ajunge la 50.000 de cazuri pe zi la jumătatea lunii octombrie” – sunt aproximativ 6.000 în prezent, conform estimărilor – și ar putea duce la „200 de decese pe zi sau mai mult, la jumătatea lunii noiembrie”. La apogeul epidemiei, Marea Britanie a avut aproape 1.000 de decese pe zi.

Nu este problema altora”

Dacă nu schimbăm strategia, virusul va decola. Spre asta ne îndreptăm acum”, a explicat profesorul Chris Whitty, director medical pentru gestionarea crizei Covid-19 în Anglia. „Nu este problema altora”, ci „a noastră, a tuturor”, a explicat el.

Guvernul intensifică restricțiile locale pentru a combate răspândirea virusului, încercând să recurgă doar în ultimă instanță la o nouă izolare națională, care ar avea consecințe devastatoare pentru economia deja grav afectată de blocajul din primăvară.

Anunțul prim-ministrului Boris Johnson despre instituirea unor măsuri suplimentare este așteptat săptămâna aceasta, pe fondul criticilor aduse guvernului său, deoarece cererea de testare copleșește capacitățile laboratoarelor.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook