Marea Britanie și Olanda înregistrează creșteri semnificative ale numărului de noi infectări Covid

Marea Britanie și Olanda înregistrează creșteri semnificative ale numărului de noi infectări Covid

Institutul Național de Sănătate Publică și Mediu (RIVM) din Olanda a înregistrat miercuri 3.746 de noi cazuri de Covid, cea mai mare cifră de după 29 iulie – și dublu față de miercurea trecută, când fuseseră înregistrate 1.909 de cazuri Covid. Marea Britanie se confruntă și ea cu un nou focar. Miercuri au fost înregistrate 42.776 de cazuri noi în 24 de ore – cea mai mare cifră din ultimele 3 luni, potrivit Le Monde.

Consecințele ridicării restricțiilor în Marea Britanie

În ultimele 7 zile, numărul mediu de cazuri noi este de 32.000. De asemenea, decesele se înmulțesc, variind între 100 și 150 pe zi. Aproximativ 7.000 de persoane sunt spitalizate. Deși spitalele sunt deja supraaglomerate, medicii avertizează că vor apărea presiuni suplimentare asupra sistemului spitalicesc, spune Le Monde. Ridicarea restricțiilor de sănătate determină accelerarea epidemiei.

Olanda se confruntă cu o reapariție a virusului

Marți au fost înregistrate 3.900 de cazuri pozitive, săptămâna trecută media zilnică era de în jur de 2.800 de noi infectări. Media a crescut constant timp de 13 zile consecutiv. Cu o creștere de 62% a numărului total de cazuri săptămânale, țara înregistrează și cel mai mare salt de după 18 iulie.

RIVM a declarat că se observă, probabil, primele efecte ale venirii toamnei. Toate grupele de vârstă sunt afectate și rata de reproducere a virusului continuă să crească.

Sursa: Le Soir

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook