Marea Britanie închide granițele pentru călătorii din șase țări africane, de teama noii variante identificate în Africa de Sud

Marea Britanie închide granițele pentru călătorii din șase țări africane, de teama noii variante identificate în Africa de Sud

Marea Britanie închide granițele pentru călătorii din șase țări africane, după ce o nouă variantă a SARS-CoV-2 a fost identificată în Africa de Sud. Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, spune că toate zborurile din Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe și Botswana vor fi suspendate începând de vineri, ora 12:00.

„Primele indicii legate de noua variantă arată că poate fi mai transmisibilă decât varianta Delta și că vaccinurile pe care le avem în prezent au eficiență redusă împotriva tulpinii”, adaugă Sajid Javid. Oamenii de știință britanici sunt „foarte îngrijorați” de noua variantă, căreia Africa de Sud îi atribuie recenta creștere a numărului de cazuri Covid. Până acum nu a fost înregistrat niciun caz în Marea Britanie.

„Vom cere tuturor celor care sosesc din aceste țări după ora 04:00 a zilei de duminică să intre în carantină instituționalizată”, spune Sajid Javid. Cei care sosesc înainte de această dată vor trebui să se autoizoleze și să facă două teste PCR în a doua și a opta zi a izolării. „Cei care au sosit din aceste țări în ultimele zece zile vor face teste PCR”, adăugă el.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook