O nouă variantă a SARS-CoV-2 devine dominantă în Africa de Sud, anunță ministrul Sănătății. „Are 10 mutații”

O nouă variantă a SARS-CoV-2 devine dominantă în Africa de Sud, anunță ministrul Sănătății. „Are 10 mutații”

22 de cazuri de infectare cu noua variantă a SARS-CoV-2 au fost identificate în Africa de Sud, potrivit Institutului Național pentru Boli Transmisibile (NICD). Ministrul sud-african al Sănătății, Dr. Joe Phaahla, spune că noua variantă, cunoscută sub numele de B.1.1.529, determină creșterea numărului de cazuri Covid-19 și devine dominantă, în special în regiunea Gauteng.

„Numărul cazurilor a început treptat să crească, dar în ultimele patru sau cinci zile a existat o accelerare exponențială, în special în Gauteng”, spune el.

Miercuri, NICD a raportat 1.275 de noi infectări cu Covid-19 în Africa de Sud. Este cea mai mare cifră înregistrată după 6 octombrie, imediat după ce țara a ieșit din al treilea val.

Directorul KwaZulu-Natal Research Innovation and Sequencing Platform (KRISP), profesorul Tulio de Oliveira, spune că varianta are 10 mutații. De Oliveira atenționează că varianta este de mare îngrijorare, deoarece a fost detectată și în Botswana și Hong Kong.

Săptămâna aceasta, OMS a clasificat varianta B.1.1.529 ca variantă sub monitorizare (VUM).

De Oliveira subliniază că evenimentele de super-răspândire ar putea provoca focare și ar trebui evitate cu orice preț.

El menționează că vaccinurile împotriva Covid-19 oferă o protecție puternică. Până miercuri, în țară au fost administrate puțin peste 25 de milioane de vaccinuri.

Spike general

Dr. Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud (SAMA), crede că varianta provine de la un pacient HIV pozitiv.

Numărul de cazuri din Africa de Sud nu este încă o preocupare majoră.

Coetzee spune că, deși a existat o creștere generală a cazurilor Covid-19 în țară, nu a existat nicio creștere a numărului de spitalizări.

„Ceea ce știm este că, de săptămâna trecută, am observat o creștere a numărului de pacienți Covid-19. Simptomele sunt în mare parte ușoare.”

Sursa: Citizen

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook