Macron, vindecat de Covid după numai șapte zile. La timp pentru Crăciun

Macron, vindecat de Covid după numai șapte zile. La timp pentru Crăciun

Exact la timp pentru Crăciun. La o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, Emmanuel Macron „nu mai prezintă niciun simptom” și „izolarea președintelui se poate încheia, după șapte zile”, anunță președinția într-un comunicat de presă.

„În timpul carantinei, a reușit să se mobilizeze pe principalele probleme ale țării și să țină consilii și întâlniri programate. El își va continua acțiunea în același mod, în zilele următoare”, se arată în comunicat.

O săptămână petrecută în izolare, la Versailles

Presedintele Frantei s-a izolat la reședința Lanterne, lângă Versailles, pe 17 decembrie, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19. În ultimele zile a suferit de tuse, febră și dureri musculare.

Comunicatul nu a specificat dacă s-a întors deja la palatul prezidențial și nici unde intenționează să petreacă sărbătorile de Crăciun, informații care sunt „private”. Emmanuel Macron urează francezilor sărbători fericite, atrage atenția asupra „importanței gesturilor de protecție” și a „limitării numărului de contacte zilnice”.

În această săptămână de izolare, Emmanuel Macron a prezidat câteva întâlniri prin videoconferință și a continuat întrevederile la distanță cu lideri străini, printre care președintele rus Vladimir Putin.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook