„Luna Luna”, o expoziție de acum 35 de ani, revine pentru public

„Luna Luna”, o expoziție de acum 35 de ani, revine pentru public
  • Andre Heller și-a imaginat o expoziție de artă sub formă carnaval.
  • „Luna Luna” s-a deschis inițial în Hamburg, Germania, în 1987.
  • Firma lui Drake a fost crucială pentru a face spectacolul un succes.

Timp de aproape 35 de ani, o expoziție de artă unică a fost închisă în containere și nu a fost niciodată văzută în modul în care și-au propus creatorii, scrie ABC News.

Dar printr-un efort condus de un grup de artiști și susținut de o vedetă importantă a hip-hopului, un parc de distracții interactiv plin cu piese unice a fost readus în acțiune pentru publicul de astăzi.

„Cred că ajungem să ne concentrăm pe artă și să vedem distracția din ea”, a declarat Autumn Beck, managerul de colecție pentru „Luna Luna: Forgotten Fantasy”, pentru ABC News.

Ideea din spatele expoziției din Los Angeles a fost să împlinească visul showmanului austriac Andre Heller. Acesta și-a imaginat o expoziție de artă sub formă de carnaval.

Ce s-a întâmplat cu „Luna Luna” în 1987?

Când „Luna Luna” s-a deschis în Hamburg, Germania, în 1987, a prezentat piese tematice, cum ar fi o roată proiectată de artistul graffiti Jean-Michel Basquiat, un carusel cu figurile iconice ale artistului pop Keith Haring, o cupolă geodezică cu un interior în oglindă creat de Salvador Dalí și o plimbare cu leagănul pictată cu spray de artistul stradal din California Kenny Scharf.

Jean-Michel Basquiat
Keith Haring
Salvador Dalí
Kenny Scharf

După o rulare de șase săptămâni, exponatele de artă au fost depozitate și nu au fost văzute de atunci.

„A fost menită să meargă în turneu, dar, așa cum fac unele dintre cele mai mari vise, a fost prinsă în logistică, contracte”, a spus Beck.

În urmă cu doi ani, lăzile care conțineau piesele „Luna Luna” au fost achiziționate de DreamCrew. Aceasta este o firmă de divertisment condusă de mai mulți artiști, inclusiv cântărețul hip-hop Drake.

Lăzile au fost expediate la Los Angeles cu intenția de a fi expuse din nou.

Beck a spus că a fost uimită când a intrat prima dată și a văzut piesele. „Sunt de neprețuit pentru că nu există altele”, a spus ea. „Sunt piese absolut unice. Mâna unui artist care nu mai este aici.”

Ce a presupus readucerea la viață a expoziției?

Așezarea și instalarea operelor de artă într-un depozit din Los Angeles nu a fost un proces ușor, potrivit lui Beck.

Nu existau instrucțiuni despre cum să fie reasamblate. Echipa emisiunii a trebuit să apeleze la materiale de arhivă și să-și folosească ingeniozitatea, a spus ea.

„Am avut o echipă de aproximativ 10 oameni care s-au uitat la planuri, care s-au uitat la fotografii… în unele dintre acestea, cum ar fi fotografii de arhivă, [și] s-au uitat prin planuri [care] sunt toate în germană”, a spus Beck. „Erau profesioniști”.

Actuala expoziție nu permite oamenilor să călătorească pe niciuna dintre atracții. Vizitatorilor le este permis să le vadă în acțiune în interiorul expoziției.

Beck a spus că firma lui Drake a fost crucială pentru a face spectacolul un succes și pentru a-l aduce la viață pentru un public complet nou.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook