Regele Charles și-a făcut prima apariție publică de la diagnosticul său de cancer la slujba de Paște

Regele Charles și-a făcut prima apariție publică de la diagnosticul său de cancer la slujba de Paște
  • Regele Charles a participat la slujba de Duminica Paștelui de la Capela Saint George din Windsor.
  • Regina Camilla a preluat unele dintre angajamentele publice ale Regelui în ultimele săptămâni.
  • Prințul William și Kate nu au fost prezenți.

Regele Charles a avut prima apariție publică de la diagnosticul de cancer primit luna trecută, participând la slujba bisericii de Duminica Paștelui din Windsor, scrie Business Insider.

Regele părea să fie bine dispus în timp ce intra în Capela Saint George. El a fost însoțit de Regina Camilla, care a preluat unele dintre angajamentele publice ale Regelui în ultimele săptămâni. Regele, purtând un pardesiu întunecat, și Regina au salutat privitorii când au ajuns la capelă de la reședința lor de la Castelul Windsor, scrie USA Today. Regina a purtat o haină verde și o broșă de smarald și diamante care a aparținut regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Deși în mod normal este un eveniment grandios, serviciul din acest an a fost mult mai liniștit. Au fost mai puțini membri ai familiei regale prezenți pentru a minimiza contactul Regelui cu ceilalți în timpul tratamentului său.

Frații regelui au fost primii membri ai familiei care au sosit. Prințul Edward și Sophie – Ducele și Ducesa de Edinburgh – au venit cu fiul lor, James, Conte de Wessex. Au fost prezenți și sora Regelui, Prințesa Anne și soțul ei, Tim Laurence. De asemenea, au participat și Prințul Andrew și Sarah Ferguson, Ducesa de York.

Charles a vorbit despre „marea sa tristețe”, faptul că a lipsit de la slujba din Joia Mare, la care a participat în schimb Regina Camilla.

Este încurajator că îl vedem pe Rege

O persoană din interior a spus pentru The Sun: „Astăzi a fost un pas semnificativ. După cum se poate vedea, Regele a răspuns la tratament în mod foarte încurajator în ultimele săptămâni, iar medicii săi au putut astfel să-și ajusteze ușor îndrumările asupra a ceea ce Majestatea Sa este acum capabilă să întreprindă, inclusiv participarea la slujba de Paște.”

Nu era clar dacă Charles plănuia să participe la prânzul standard de familie de după slujbă. În zilele următoare, el și Camilla vor lua o pauză de Paște, spun rapoartele.

Prezența Regelui este totuși o priveliște încurajatoare pentru mulți observatori regali, după ce a întrerupt temporar angajamentele publice.

Prințul William, Kate și cei trei copii ai lor au lipsit de la serviciu. Aceștia au cerut confidențialitate de când Kate a dezvăluit într-un anunț video la începutul acestei luni că urmează un tratament preventiv pentru cancer.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook