Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat: „S-a făcut dreptate”

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat: „S-a făcut dreptate”

Fostul lider PSD Liviu Dragnea este un om liber, magistrații Tribunalului Giurgiu au decis că acesta poate fi eliberat condiționat.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă și în câteva ore Dragnea va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

Fostul lider PSD a stat în închisoare 2 ani și 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Liviu Dragnea a câștigat mai multe procese cu penitenciarul, instanțele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă și la îngrijire medicală.

„S-a făcut dreptate”

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că „s-a făcut dreptate”.

„Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate astăzi. Chiar sunt foarte emoționată pentru că am așteptat acest moment de foarte muilt timp. Acum, sigur, o să mergem spre București și urmează să fie făcute toate formalitățile. Procedural se va trimite de aici (de la Tribunalul Giurgiu – n.r.) minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care sigur se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate. (…) Familia îl va aștepta”, a spus avocatul.

Întrebată dacă a vorbit cu Dragnea și dacă acesta se aștepta ca de joi să fie un om liber, Flavia Teodosiu a spus că acesta a sperat la această decizie.

„Spera foarte tare și iată că există un Dumnezeu și există oameni corecți, cinstiți și judecători minunați”, a spus avocatul.

„Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”, a declarat și Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook