Liderul unei grupări teroriste, pe capul căruia este fixată o recompensă de 5 milioane de dolari, devine ministru de Interne în Afganistan

Liderul unei grupări teroriste, pe capul căruia este fixată o recompensă de 5 milioane de dolari, devine ministru de Interne în Afganistan

Talibanii au anunțat componența noului guvern care va conduce Afganistanul. Mullah Mohammad Hassan, un lider mai puțin cunoscut al consiliului de conducere al talibanilor, este noul premier, potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahed. Co-fondatorul grupului care a preluat puterea în Afganistan, Mullah Abdul Ghani Baradar, va fi vice-prim-ministru.

Interesant este însă că printre liderii ajunși la guvernare se numără și conducătorul unei grupări teroriste pe capul căruia FBI a fixat o recompensă de 5 milioane de dolari. Oricine oferă informații care ar putea duce la capturarea lui Sirajuddin Haqqani – liderul Rețelei Haqqani – primește suma promisă de americani.

Numirea lui Haqqani în funcția de ministru de Interne va complica încercările de colaborare dintre Statele Unite și talibani, în condițiile în care Joe Biden a cerut militanților să rupă orice legături cu grupările teroriste.

Statele Unite și aliații săi doresc ca talibanii să formeze un guvern care să poată stabiliza economia țării și preveni un nou război civil. În plus, Occidentul vrea ca afganilor să le fie garantată libertatea de mișcare și să fie respectate drepturile femeilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook