Institutul Pasteur: Valul cinci va fi dificil de evitat. Măsurile de prevenție trebuie să rămână în vigoare

Institutul Pasteur: Valul cinci va fi dificil de evitat. Măsurile de prevenție trebuie să rămână în vigoare

Epidemia Covid-19 pare să meargă pe o pantă descendentă în Franța – numărul pacienților spitalizați cu Covid-19 și a celor aflați în secțiile ATI rămâne stabil. Dar Institutul Pasteur avertizează: potrivit unui nou studiu, oamenii de știință prezic, folosind datele legate de varianta Delta și progresul vaccinării, cum ar putea arăta lunile următoare. Rezultatul este clar: oprirea unui al 5-lea val va fi dificilă.

Campania de vaccinare și permisul de sănătate par să fi reușit să controleze valul de vară provocat de varianta Delta. Dar institutul transmite că „meciul nu este câștigat”.

95% dintre cei peste 60 de ani ar trebui să fie complet imunizați

Specialiștii insistă că, în fața variantei Delta, vaccinarea nu va fi suficientă, chiar dacă rămâne esențială. Tulpina, mai contagioasă și parțial rezistentă la vaccinuri, schimbă modelizările.

În iunie, cercetătorii au emis ipoteza unei rate de reproducere a virusului în jurul valorii de 4. Dar ar trebui să ne așteptăm mai degrabă la 5, spun autorii noului studiu.

Cu această rată de reproducere a virusului, 95% dintre cei peste 60 de ani ar trebui să fie complet vaccinați, 90% dintre din grupa de vârstă 19-59 de ani și 70% dintre adolescenți.

Experții reamintesc, de asemenea, importanța, chiar și pentru persoanele vaccinate, a „continuării respectării gesturilor de prevenție”. Așadar, purtarea măștii nu poate fi eliminată, chiar și pentru persoanele vaccinate.

Nicio acțiune = scenariu dezastruos

Relaxarea măsurilor constituie o eroare gravă, care ar duce la un val caracterizat de un vârf de 5.200 de internări pe zi, o cifră mai mare decât cea din timpul celor două valuri ale anului 2020. Chiar dacă vaccinul este eficient în proporție de 95% împotriva riscului de spitalizare, 28% dintre internări apar în rândul persoanelor în vârstă, în ciuda vaccinării.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook