Încă un japonez a decedat după ce a primit o doză contaminată a vaccinului Moderna

Încă un japonez a decedat după ce a primit o doză contaminată a vaccinului Moderna

Un al treilea japonez a decedat după ce a fost vaccinat cu o doză care făcea parte din unul dintre cele trei loturi contaminate ale serului anti-Covid produs de Moderna. Dozele au fost între timp retrase, potrivit ministrului japonez al Sănătății.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a decedat pe 12 august, la o zi după ce a primit a doua doză a vaccinului. În istoricul său medical era menționată o singură afecțiune: alergie la hrișcă.

Alți doi japonezi, cu vârsta de 30, respectiv 38 de ani, au decedat tot în august, la câteva zile după a doua doză. În toate cele trei cazuri, bărbații au primit doze care aparțineau unor loturi realizate pe aceeași linie de producție cu un alt lot, a cărui flacoane prezentau particule străine.

Ancheta este încă în desfășurare, iar Ministerul Sănătății spune că încearcă să determine dacă există o legătură directă cu vaccinul.

Japonia a suspendat cele trei loturi, care conțin aproximativ 1,63 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid de la Moderna. Laboratorul american Moderna și distribuitorul japonez Takeda Pharmaceutical spun că dozele erau contaminate cu particule de oțel inoxidabil.

Ministrul japonez al Sănătății spune că, bazându-se pe ivestigațiile realizate de companii, este puțin probabil ca particulele să prezinte un risc pentru sănătate.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook