Lanț „anti-mască” la granița germano-elvețiană, sâmbătă 3 octombrie

Așa cum am anunțat, opozanții măsurilor restrictive împotriva pandemiei au format un lanț uman în această sâmbătă în Baden-Wuerttemberg pe malul lacului Konstanz, la granița germano-elvețiană, sub supravegherea poliției.
Eșarfe, resturi de țesături și frânghii
Manifestanții erau legați între ei cu eșarfe, bucăți de pânză sau frânghii, iar lanțul uman se întindea de ambele părți ale graniței dintre Germania și Elveția, care trece printr-un parc din Konstanz.


Poliția a raportat aproximativ 1000 de participanți, iar protestul în sine a fost catalogat ca desfășurându-se într-o atmosferă „foarte calmă”. Organizatorii au planificat inițial aproximativ 15.000 de oameni și au urmărit să înconjoare lacul până în Austria.

Această demonstrație se desfășoară la inițiativa „gânditorilor liberi”, o asociație de opozanți la măsurile legate de pandemia Covid-19 care au organizat deja demonstrațiile cu zeci de mii de oameni de la Berlin din timpul verii.
Șaptesprezece parade sau mitinguri aveau să aibă loc în timpul zilei la Konstanz. Însă la începutul după-amiezii poliția din Konstanz a indicat faptul că unele dintre manifestațiile anunțate nu au mai avut loc, iar numărul participanților a fost mai mic decât se așteptau, probabil din cauza ploii din cursul dimineții.
Azi, sunt anunțate alte 12 mitinguri în centrul orașului și nu toate sunt la inițiativa „anti-măștilor”, ci sunt manifestațiile comunității prin care își expirmă solidaritatea.
Poliția a planificat „o desfășurare semnificativă” de forțe pentru pre-întâmpinarea riscului unor eventuale violențe.
Același nivel de infecții noi ca în aprilie
Aceste manifestații vin în plină creștere a numărului de noi cazuri COVID-19 în Germania. Sâmbătă, numărul de noi infecați în 24 de ore a fost de peste 2.500, nivel similar cu cel din aprilie.

Cancelarul Angela Merkel, care se declară foarte îngrijorată de această creștere, a anunțat marți noi restricții referitoare în special la locurile private, cu amenzi pentru contravenienții care nu le respectă.
Municipiul Konstanz a interzis manifestanților să aibă semne distinctive ale regimului nazist sau ale „steagurilor Reich” germane în amintirea Imperiului, așa cum au făcut-o la Berlin și a cerut, de asemenea, să se poarte o mască atunci când măsurile de distanțare nu pot fi respectate.
La ultimul miting de la sfârșitul lunii august, câteva sute de manifestanți au forțat barierele de securitate să urce treptele Reichstagului, sediul Camerei Deputaților, marcând o nouă etapă în radicalizarea mișcării. Aceste demonstrații reunesc o mulțime pestriță formată din activiști anti-vaccin, conspirationisti, cetățeni cu adevărat îngrijorați de restricțiile legate de Covid-19, dar și, din ce în ce mai mulți susținători ai extremei dreapte.

Mai multe detalii găsești aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook