30.000 de protestatari anti-mască, asteptați la o manifestație în Germania

Mii de opozanți față de purtarea măștilor și de măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei sunt așteptați la Konstanz (oraș din sud-vestul Germaniei) pentru un weekend de proteste sub înalta protecție a poliției. Oamenii legii se tem de violențele care ar putea apărea și așteaptă în total 30.000 de participanți.

Momentul cheie de astăzi: un lanț uman imens care ar trebui organizat pe malul lacului Konstanz, la inițiativa „celor care gândesc liber”, o adunare de opozanți ai măsurilor legate de pandemia Covid-19. Ei au organizat deja două proteste cu zeci de mii de manifestanți la Berlin în timpul verii. Scopul lor este să adune suficienți oameni pentru a ajunge în Austria și Elveția, malurile lacului Konstanz fiind situate în cele trei țări.

Sâmbătă, la Konstanz sunt așteptate în total 17 parade și manifestatii. Duminică sunt anunțate din nou 12 manifestații în centrul orașului, dar cele mai multe dintre ele nu sunt la inițiativa „anti-măștilor”, ci a celor care vor să își exprime solidaritatea în aceste vremuri de pandemie globală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook